Weckman Vagnar

Weckman Lättdumprar

Weckman har ett komplett program av lättdumprar från en axel på 7 ton till den största boggivagnen på 15 ton. Det finns många möjligheter att konfigurera vagnen efter dina behov. Det finns en rad olika typer av bakläm, manuell som är topp/sidohängd, hydraulisk schaktläm (fälls nedåt, hydraulisk schaktläm (lyft uppåt) beror på vilken modell man väljer. WS110M–WS150M har surrningskrokar utvändigt.

Tillbehör: Till schaktläm kan grusspridarläm beställas, spannmålskassett, Hardox i flakbotten och sidor, surrnings-öglor invändigt flak, hydraul- och eluttag, bakre drag.


Weckman Proffsdumprar

Weckman erbjuder ett brett utbud av professionella dumpervagnar. Levereras som standard med Hardox 6 mm i flakbotten och 4 mm i sidorna. Ger en vagn som tål hårt slitage. Samtliga kärror har en relativ låg vikt som medför en hög nyttolast. Robust ram som säkerställer en hög tillförlitlighet och lång livslängd. ND110/130 och WS150D3 finns med hydraulisk schaktläm som fälls nedåt. I ND110/130 är det invändiga surrningskrokar och WS150D3 utvändiga surrningskrokar som standard. WS180D3 levereras med hydraulisk schaktläm (lyft uppåt), och utvändiga surrningskrokar.

Tillbehör: Spannmålskassett, surrningskrokar (kan ändras efter kundönskemål jämfört med standard), hydraulik- och eluttag, bakre drag, förhöjning framstam.


Weckman Spannmålsvagnar

Weckman WS50 och WS70 är en vagn för mindre gårdar eller kommunal användning. De har en nyttolast från 4,8 ton till 7 ton. De finns med eller utan bromsar. Ramen är konstruerad med en 4 mm plåt som gör dem till en stabil och hållbar vagnsserie. Weckman WS90, W110, WS130, WS150 och WS170-2 är en vagnsserie för spannmål eller liknande produkter. Lastar från 9 ton till 17 ton. Den symmetriska boggin säkerställer stabilitet och hög markfrigång. Levereras med bromsar på alla hjulen. Ramen har en stark konstruktion med en stabil 5 mm (WS90 4 mm) plåt som gör dem till en stabil och hållbar vagnsserie.

Tillbehör: Topp lämmar, skogs utrustning, balgrindar, kapell, ensilage förhöjning (bara WS170-2) och hydraulisk baklucka, eluttag och bakre drag.


Weckman Volymvagnar

Med WS130K, WS150K och WS170K introducerar Weckman en ny serie av boggikärror med hydraulisk baklucka och fasta sidor. WS170K levereras med en fjädrande drag som bidrar till en säker och bekväm transport. Den symmetriska boggin bidrar till att säkerställa stabilitet och god markfrigång vid körning i ojämn terräng. Standard levereras kärrorna med bromsar på alla fyra hjulen (WS150K och WS130 K finns även med två hjulsbroms). Flaket är konisk (bredare bak) som gör att det transporterade materialet släpper lättare (typ ensilage). Den låga bygghöjd gör dem också väl lämpad att köra in i byggnader.

Tillbehör: Rullpresenning, ensilagelämmar inkl. tipp-stabilisering. Stabiliseringen sker med hjälp av två cylindrar som låser boggin, och att vikten överförs till traktorn. Detta minskar risken för skador på vagnen och traktor vid tippning.


Weckman Storbalsvagn

Weckman WS130PL storbalsvagn kan last upp till 26 balar. Vagnen har många fästen för att surra fast balarna för en säker transport. Finns även sidokant på flaket som bidrar till att säkra balarna. Lasthöjd på endast 109 cm, vilket gör det lätt att lasta och säker transport. Ramen är tillverkad i RHS-fyrkantsrör som ger en stark och stabil konstruktion..

Tillbehör: Hydrauliska sidogrindar, hydraulik- och eluttag, bakre drag.


Weckman Entreprenad Vagnar

WS110/130ENT är en flexibel entreprenad vagn från Weckman. Här har du möjligheten att kombinera dumper och spannmålsvagnen öppningsbara sidolämmar. 2 mm sidolämmar med extra 4 mm S355 plåt och 6 mm Hardox i flakbotten och manuell grusspridarläm.

Tillbehör: Skogsutrustning, balgrindar, surrningskrokar i flakbotten, hydraulisk bakläm (fälls nedåt), hydraulik- och eluttag, bakre drag.